''weenie'' - Reisverslag uit Frankenmuth, Verenigde Staten van Jessica van Moerkerk - WaarBenJij.nu ''weenie'' - Reisverslag uit Frankenmuth, Verenigde Staten van Jessica van Moerkerk - WaarBenJij.nu

''weenie''

Blijf op de hoogte en volg Jessica

26 November 2012 | Verenigde Staten, Frankenmuth

wat heb ik een heerlijke week gehad, vanwege thanksgiving in amerika heeft iedereen een soort van mini vakantie.

maandag en dinsdag had ik examens , dus het afgelopen weekend heb ik het heeeeele weekend geleerd samen met marielisa, voor engels moesten we meer dan 26 vocab woorden leren. aangezien ik heel veel moeite heb met dingen in het engels onthouden was het een zware klus, marielisa en ik hebben meer dan 45 minuten over gedaan voor 6 woordjes onthouden. zij is veel makkelijker met woorden onthouden en dingen sneller begrijpen dus voor haar was dit niet zo lastig. het hele weekend dus lekker geleerd, ik werd er gek van.
maandag dus examens gelukkig maar 2 in de ochtend hadden we gewoon nog les maar dan zegmaar de stof nog een keer bespreken. smiddags had ik engels & wiskunde examen , daarna had ik mega veel hoofdpijn want tussen de examens zat maar 4 minuten lokaal wisseling , weer opweg naar huis even uitgerust in die stomme gele bus met al die gilkinderen thuis even wat gegeten en weer geleerd voor m'n examens de volgende dag.
sochtends begon ik om 8.00 met art examen niet heel lastig tekenen en wat vocab. daarna weer herhalingen van de 2 klassen en smiddags de lastigste vakken u.s history en scheikunde.
de examens zijn naar mijn mening niet slecht gegaan, en de eindcijfers ben ik ook niet heel verdrietig om, maar amerikanen wel.
engels : B+ , algebra :D , art : A , u.s history : D & scheikunde : C-.
A is het beste en een E het laagste , dus naar mijn mening niet superslecht, ik heb de eerste paar weken heel veel moeite gehad met de taal qua lezen en begrijpen, en nu gaat het elke dag steeds beter.
maandag gaat de nieuwe periode in dus ga die beter doen!
dinsdag had ik dus al weekend! woensdag vrij een soort studiedag.
samen met sandra en sis boodschappen wezen doen voor thanksgiving.
savonds heb ik alle taarten in de oven gedaan een voor een 3x m'n vingers verbrand... MAAAR er was DUTCH APPLE PIEEEE ! yesyes, ik helemaal vrolijk natuurlijk heeerlijk.
donderdag's was het dus thanksgiving waarop de amerikanen vieren dat Columbus Amerika heeft ontdekt. ( jaja wat geleerd)
marielisa en ik hebben de kalkoen gedoopt tot Weenie.
sandra heeft de kalkoen gelukkig niet de hele dag in de oven hoeven te doen want william zou hem in een pan buiten stoppen met hete olie waardoor die ook gebakken kon worden , zag er best raar uit.
sandra gaf me de opdracht bruine suiker in boter te bakken dus ik heb dat braaf gedaan, en over zoete aardappels gegoten en dan marsmallows erover heen en bakken in de oven voor een halfuurtje, klinkt heel lekker. maar uiteindelijk bleek het niet zo lekker te zijn.
het eten was overigens lekker! we waren gewoon met zn 4e niks mega's . eindelijk geen stress. natuurlijk hadden we te veel eten voor ons 4 dus dat is de rest van de week nog restjes eten.
maar ik ben trots op mezelf ik eet veel meer wat ik normaal nooit zou eten en probeer tenminste alles. dus dat is al een hele vooruitgang.
natuurlijk zaten we helemaal vol van het eten dat we een half uur moesten bij komen van het eten voordat we aan de taart konden.
voorlopig kon ik even geen eten meer zien.

vrijdag's was het ''black friday'' mensen staan snachts in de wachtlijn voor de goedkoopste spullen omdat alles afgeprijst is. maar wij zijn op 8 uur gegaan naar de mall in kalamazoo waar we een leuke shopdag hebben gehad. 's avonds thuis gekomen wilden we de vaatwasser aanzetten maar die bleek dus niet meer te werken, en we moesten hem al met meer liefde behandelen de afgelopen week want hij deed niet wat we wilde. maar hij wilde dus helemaal niet meer aan ,dus william wilde de vaatwasser uit het blok halen maar de beveiliging trok die mee , dus in het kastje ernaast sprong de waterleiding. de hele keuken stond binnen non stop onder water. marielisa en ik snel naar boven gerend voor handdoeken, maar als we slim waren konden we gewoon naar de badkamer benenden rennen ipv naar boven maargoed. dus snel gerent. terug beneden stond alles dus heerlijk onder water. alles dus droog kunnen maken en het kastje ontruimen. aangezien die van hout is moet alles goed droog zijn anders krijg je schimmel...
william is nog meer dan een uur bezig geweest om alles te maken, maar het is weer goed nu! we kunnen er op lachen nu haha.

gisteren zijn we naar frankenmuth geweest, waar ze de grootste kerstwinkel hebben van de wereld die 263 dagen per jaar open is!
ik heb mijn ogen uitegekeken zoveel leuke schattige kerstspullen!
we hebben gegegen in een ''duits'' restaurant waar ik me meteen weer helemaal thusi voelde. natuurlijk is duitsland niet thuis maar zo voelde het eigenlijk wel. de seveersters in de duitse klededracht en een duits menu met bratwurst en winersnitzel. natuurlijk ben ik voor het 1e gegaan maar de snitzel was heel erg aantrekkelijk...
na frankenmuth zijn we naar een outlet mall geweest. waar we een winkel vonden met alles 40 % korting, zoveeeeel leuke kleren, nog een leuke jas gescoord, en 50 dollar bespaard door de korting!
we zijn op onze weg naar huis nog heel leuk op de foto geweest met een slee en een rendier. de foto is heel erg leuk geworden.
we hebben eindelijk bij DOMINOS gegeten , nooit gedacht dat ik dat zo erg zou missen. de geur van een dominos pizza in de auto is het beste wat er is. maar natuurlijk hadden ze m'n favoriet niet want die hebben ze alleen in nederland dus een andere pizza genomen maarja toch heeerlijk!

vandaag heb ik heerlijk uitgeslapen , eindelijk is het me gelukt 10.00 ! normaal word ik om 9 uur wakker van de kerk hier.
later op de dag hebben we de kerstboom gekocht dus het huis ruikt nu heerljk naar naaltboom. we hebben hem nog niet versiert dat komt later deze week wel.

morgen begint dus het nieuwe trimester , kan niet wachten tot ik over 4 weekjes eindelijk lekker vakantie heb 2 weken lang niksdoen!

• 26 November 2012 - 15:57

Han:

Veel suc6 met het volgende trimester, en gaan voor allemaal a en btjes
    hoop dat de kalkoen niet te zwaar gevallen is daar kerst er ook aankomt

xxx pappa

• 26 November 2012 - 17:51

Jaap:

Hoi dame,
    Veel succes met de volgende periode !!!!
    Gr.

• 27 November 2012 - 16:24

H Van Moerkerk:

hallo Jes.Wat een leuke belevenissen heb je daar in amerika ik zou ook wel wat willen doen daar.Fijn dat het op school goed gaat ja alle begin is moeilijk ga door met deze positiev instelling dan kom je er zeer zeker
    groeten oma en opa.