lang geleden.
Blijf op de hoogte en volg Jessica
14 November 2012 | Verenigde Staten, Vermontville
er zijn veel dingen gebeurt in die 4 weken tijd.
de week na de homecomming hadden we met de international club op school een trip naar het noorden van michigan ''mackinaw'' city.
we moesten zaterdag's al vroeg verzamelen rond 7 uur op school zijn, en dat na een lange zware week. natuurlijk was het al snel gezellig met z'n alle in de auto. na 3/4 uur lang gereden te hebben kwamen we eindelijk aan.
we hadden meteen vrije tijd om te eten want we hadden me toch een partij honger! (natuurlijk werd het fastfood! )
we verzamelde in een fudge winkel, fudge is een soort chocolade was heel lekker alleen je word er na een paar happen zo misselijk van, maarja je moet alles proberen toch.
na veel gebabbel kregen we nog 3 uur lang vrije tijd waardoor we wat meer de tijd hadden om de omgeving te verkennen, omdat het dorpje voor de winter dicht ging was het dat weekend overal uitverkoop en natuurlijk hebben we daar gebruik van gemaakt, ik heb een knal roze trui gekocht waarvan je ogen pijn gaan doen hahaha.
na al het gewinkel weer verzameld in de fudge winkel en zijn we naar het hostel geval gegaan. wat er prima uitzag! gelukkig sliep ik met m'n lieve dinnies op de kamer, superluxe bedden en badkamer. we moesten ons wel meteen klaarmaken voor het indoor zwempark, waar we ons meer dan 4 uur hadden vermaakt. door het slechte weer gingen we namelijk niet naar het eiland wat ze daar hebben. het regende de hele tijd en was nogal koud.De avond hebben we met iedereen doorgebracht op onze kamer, elke 5 minuten kwamen er mensen naar elkaar zoeken en uiteindelijk zijn ze allemaal gebleven waardoor het gezellig was.
In de ochtend weer vroeg op , (na een vies amerikaans ontbijt met pannekoeken en al die vieze hap , niet bepaald mijn favoriet)
zijn we naar een uitzicht punt gegaan om de ''bridge'' te bekijken.
maar het was nogsteeds slecht weer, dus daarom gingen de plannen voor die dag alweer niet door, waardoor maar besloten werd naar de INDOOR MALL TE GAAN IN LANSING ! SHOPPEN WIEHOEEE !!! wij natuurlijk allemaal superblij. Maar we moesten wel eerst weer 4 uur lang in de auto zitten . na een dagje shoppen en een leuk weekend gehad te hebben werden we weer opgehaald door sandra van school.
eenmaal thuis aangekomen was carlos bij aan het logeren, hij was die dag ervoor gekomen, hij had wat problemen waardoor die niet bij zijn gastgezin kon blijven, en aangezien sandra een area rep is ( een soort plaatselijke begeleider) is ze verantwoordelijk voor hem dus ze zei tegen marielisa en mij dat we even voor een paar dagen een kamer moesten delen totdat ze een nieuw gastgezin had gevonden, nou een paar dagen vonden we opzich geen probleem kan gebeuren deze situatie. maar uiteindelijk is die 4 weken gebeleven.
Het weekend na mackinaw zijn we gezellig met z'n alle wezen bowlen, ik heb nognooit zo hard gelachen als die avond. zie het maar voor je als maria een bowling bal probeert te gooien en zelf onderuit gaat omdat die schoenen te glad zijn! en dan vervolgens probeer ik sisi aan het lachen te maken zodat ze een slechte ronde speelt gooit ze der bowling bal tussen de hekjes! nou ik ging helemaal stuk ! Marielisa, mariana & mike konden niet zonder hekjes dus die hebben ze op hun eigen baan gebruikt waardoor ze heel ''goed'' waren. haha.
voor de rest hadden we dat weekend rust , wassen , huiswerk..
het weekend daarop hadden we een extra vrije dag en zijn we met de meiden naar kalamazoo geweest , een stad een uur rijden hier vandaan want ja we moesten natuurlijk wel winkelen voor onze halloween outfits!
na 3 winkels in en uit geweest te zijn hadden we eindelijk een goede winkel gevonden voor costuums en wat was er toch veel keuze! wat ga ik in hemelsnaam kiezen er was zoveel leuks! uiteindelijk is mijn keuze geworden : een firegirl! laat ik maar eens een dagje voor brandweer woman spelen hahhaha.
de dag erna konden we onze outfits al aandoen, er was in het dorp een soort van ''voorproefje'' van halloweeen, in het park hadden ze allemaal auto's geparkeerd en dan kon je in een rij gaan staan en langs de auto's lopen voor snoep! echt heel leuk, het eindigde bij de brandweerkazene die ze omgetoverd hadden in een klein spookhuisje, carlos liep voorop ik heb nog nooit een jongen zo hard horen gillen ! weer terug naar huis hebben we met z'n alle onze cupcakes gegeten die marielisa en ik die ochtend hadden gemaakt, ze waren zooooo lekker.
in de avond hebben we ons vermaakt met de meest slecht horrorfilm ever en just dance op de wii.
in het weekend erop hebben we niet veel gedaan , eindelijk een weekendje rust en niksen. eigenlijk stond er op de planning een bioscoop tripje met marielisa en mike, maarja mike was zo slim om vingers te breken waardoor die niet kon , dus ben ik naar de bios geweest met sebas en zijn zusje en boyfriend. slechte film was het wel, maar de popcorn was weer heerlijk!
de zondag hebben marielisa en ik ons lekker vermaakt met kerstliedjes zingen en de kerstman na doen, waardoor we zingend en dansend eindigde met sandra in de keuken met lepels als microfoons, en ja het is nog geflimt ook!
afgelopen weekend hebben we sandra weggebracht naar kalamazoo omdat ze tot donderdag naar barcelona gaat voor werk voor de organisatie. geen idee wat presies maar wij moeten onszelf dus vermaken want william is aan het werk als wij thuis komen uit school tot 11 uur in de avond. het huis is heel rustig eigenlijk best wel saai, want marielisa doet sinds vorige week aan cheerleaden dus is ze trainen na school waardoor ik alleen ben, maar ik vermaak me wel.
gisteren wilde ik gaan koken spagetti met kaas of iets had ik bedacht, dus ik pak 2 open pakken uit de kast zet ze op de kop op tafel zodat ik de spagetti goed kan vastpakken en stop het in het kokende water, terwijl ik de tafel wil schoonmaken en de restjes wat uit de verpakking kwam wilde weggooien ZIE IK ALLEMAAL KLEINE BEESTJES LOPEN ! dus ik snel naar de afval bak gerend. kijk ik in de spagetti pan roer erin, NOG MEER BEETJES , kijk ik naar de spagetti, ALLEMAAL GROENE DINGETJES ERIN. heel fijn, ik had z'n honger de spagetti weggegooit niet opnieuw begonnen had ik geen zin in , dus uiteindelijk is mijn avondeten maar salade geworden.
op school gaat het beter, mijn cijfers zijn niet de beste maar ik heb gewoon moeite met de engelse vraagstelling en het lezen. praten is geen probleem maar dingen beantwoorden en lezen blijft moeilijk. op maandag's heb ik extra les voor wiskunde ( jaja, het vak blijft me achtervolgen...) en op dinsdag's help ik kleine kindjes met hun huiswerk, waar ik tot nu toe nog niks heb hoeven doen dan alleen maaar koekjes eten! hahaha.
volgende week zijn de examens en dan is het alweer het einde van het trimester 1. de tijd gaat zo snel hier dat is echt niet normaal.
volgend weekend is het thanksgiving ben benieuwd wat ik daarvan kan verwachten, en dan BIJNA KERSMISSS, ze zijn hier al begonnen met de kersversiering en alles. maar ik denk dat de meeste mensen beginnen met versieren na thanksgiving.
gisteren heb ik mijn eerste ''ameriaanse '' sneeuw gezien ! jaja, sneeuwtime! niet veel echt inimini vlokjes en vandaag terwijl ik op school zat ook 10 minuutjes, dus binnen 4 weken hebben we vast en pak liggen!
kan niet wachten tot ik marielisa kan inpeperen, die heeft nog nooit sneeuw gezien of al die dingen dus dat vind ik wel speciaal dat ik daar bij mag zijn.
totsnel!
foto's volgen later! beddtijd !
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
14 November 2012 - 05:08
Kim:
ohh klinkt allemaal echt heel erg goed....Heb wel het idee dat je een paar kilo's zwaarder terug gaat komen hihi...
Groetjes Kim -
14 November 2012 - 09:14
Han:
leuk om weer eens te lezen was inderdaad een tijdje geleden
en veel plezier met de kalkoen eten met thanksgiving hihihihihihi -
14 November 2012 - 12:42
Jaap:
Wat een verhaal, was inderdaad al een tijd geleden. Wat is er godsnaam mis met pannenkoeken, oke ze zijn wel erg dik, dat klopt. Wat eet je dan als ontbijt, lekkere wafels ?
Ben benieuwd hoe je daar kerst gaat beleven. Sterkte met je examen !!!
Veel plezier met de sneeuw, hoop dat het hier nog even weg blijft.