first week.
Blijf op de hoogte en volg Jessica
09 September 2012 | Verenigde Staten, Vermontville
na mijn eerste schooldag was ik zo moe van al het engels wat ik moest praten en horen gewoon niet gezond volgensmij slapen kon ik die nacht ook niet want ik droomde alles van de dag weer overnieuw, wekker op6 uur yehh wat een mooie tijd om wakker te worden.. douchen , eten, klaarmaken en om half 8 richting school voor mijn 2e dag.
meteen naar de afdeling gegaan om te vragen of ze vandaag mijn rooster wel konden veranderen maar dat konden ze nog niet dus had ik die stomme bandclass en algebra 2 (wiskunde) wat veel moeilijker is.
elke dag dus elk uur dezelfde leeraren dezelfde vakken en dat 5 dagen per week 12 weken lang...
het gaat er op school zo anders aan toe dan bij ons, zoiets is lastig uit te leggen.
op school hebben ze ook geen bel of iets als het tijd is om het lokaal uit te lopen ze kijken naar de klok tot die veranderd en dan lopen ze weg.
ik ontmoette de 2e dag een meisje mariana uit mexico ook een uitwisselingstudente , heel aardig.
na de lessen overleefd te hebben nog een keer naar de administratie gelopen om te vragen of mijn rooster nu wel veranderd kon worden zodat ik eindelijk de goede lessen kon gaan volgen, maar nee weer niet.
dan maar op naar huis maarja dan moet je wel eerst die lelijke gele bussen vinden dus lubomir en ik liepen naar de voorkant van de school waar er een stond maar dat was niet de goede, terug school ingelopen en een andere deur geprobeerd te hebben hadden we ze gevonden alleen ze reden net voor onze neus weg dus...........dat werd dus lopen naar huis..
met de auto is het ongeveer 10 minuten maar lopend hebben we er 5 kwartier over gedaan!! met 25 graden en volop in de zon lopen is dat zwaar. het was ook nog is saai om te lopen want het is rechtdoor ,links,rechtdoor, rechts. we konden niet bellen want mijn telefoon had geen bereik of wifi en die van lubmir was leeg, perfect..
na 5 kwartier dus eindelijk thius, komt sandra toevallig de deur uit gelopen met 'ik wilde jullie al komen zoeken' ze had school en alles al gebeld om te vragen waar we waren en die hadden begrepen dat we aan het lopen waren of iets ..
dag 2 was nog zwaarder weer 6 uur op, en natuurlijk kon ik nog steeds mn rooster niet veranderen dus ben ik maar van 11 tot half 1 huiswerk gaan maken want niksdoen bij bandclass heeft ook geen zin.
ik kwam tijdens de lunch mariana weer tegen en we hadden het erg gezellig er kwamen 2 andere meisjes bij ons zitten die ze al kende waardoor ik weer wat meer mensen leerde kennen.
na de saaiste lessen ever gehad te hebben was ik om 3 uur eindelijk klaar met school lubmoir en ik hadden vandaag geen zin om de bus te missen dus wij zijn meteen naar de achterkant van de school gerend om in de bus te stappen, bus 03b niet te missen eindelijk de goede, naja dat dachten we... de bus stopte alleen maar aan het begin van het dorp! dus konden we alsnog 20 minuten naar huis lopen , wij chagerijnig want het was al een lange dag geweest op school , sandra lachte ons natuurlijk meteen uit thuis dat we weer in de verkeerde bus zaten.
donderdags zelfde schuitje als de dagen ervoor vroeg op en dezelfde lessen. ik had al wel wat meer mensen ontmoet en misschien ook wel leuk om mee om te gaan ik zat met lubomir, uros en sebastiaan in de kantine toen sebastiaan me begon uit te leggen over de football game die er die avond gespeeld werd door zijn team na een heel verhaal over americanfootball vroeg die of ik zijn voetball shirt wilde dragen die dag.
HUH WAAR HEEFT DIE GOZER HET NOU WEER OVER? hij vertelde me dat meisjes het overdag dragen voor de wedstrijd van die avond, raare gewoonte.. nee ik heb zn shirt niet gedragen haha.'
in de lunch ben ik boos naar de afdeling gelopen dat ik vandaag mijn rooster wilde veranderen want ik trok het niet meer om niks te moeten doen en te wachten totdat ik op geroepen werd, zo miste ik mijn lessen en loop ik achterstand op. voor band heb ik nu algebra 1 wat ongeveer hetzelfde wiskunde niveau is als wat ik al gedaan heb , en voor algebra 2 heb ik nu engels 1.alleen nu zit ik dus niet meer het 2e uur in de artclass, die juist het leukste van de dag was...maarja
na school hadden we die dag eindelijk de GOEDE bus die zowat voor ons huis stopte.
vrijdag, EINDELIJK het is bijna weekend EINDELIJk uitslapen op zaterdag maar dan moest ik wel eerst deze dag nog overleven,eerste uur engels dat was zo saai , eerst een half uur een boek lezen en dan over shakespeare praten waarvan ik zijn woorde die hij vroeger gebruikte moest leren in het engels ik snapte sommige woorden niet eens in het engels laatstaan in shakespeare taal. doordat we die dag een meeting hadden met al de senior klassen hadden we een verkort rooster YEHH ipv elke les 5 kwartier een uurtje dat scheelt
de meeting stelde niks voor ding alleen maar over vervolgopleiding, die ga ik toch niet in amerika volgen dus had er een uur niks te doen, boring.
gelukkig om 3 uur EINDELIJK WEEKEND YEEEEEEHOE.
dat geluk was al snel verpest toen we weer die vervloekte bus inmoesten met al die irritante kleine kinderen wantja wie van onze leeftijd gaat nou nog met de bus als je een auto heb?
in de avond speelde het footballteam dus zijn lubomir, uros, sebastiaan, brian mariana en ik maar een kijkje gaan nemen.
toen de wedstrijd eindelijk begon starte het met onweren en regenen waardoor de wedstrijd een halfuur was uitgesteld..
na geschuild te hebben onder een afdakje kon de wedstrijd eindelijk weer beginnnen , maarja het regende nogsteeds een beetje en op een gegeven moment waren we dat zat dus zijn we maar met zn alle bij ons thuis gaan zitten gezellig kletsen.'
zaterdag , wat een rotnacht slecht geslapen, de kerk die elke zaterdag en zondagochtend een rotgeluid maakt daar word je echt chagerijnig in de ochtend van..nog even heerlijk in m'n tweepersoonsbedje gelegen wachten tot de badkamer vrij was want die jongens schieten niet op.
dus eerst maar gaan ontbijten met sandra ;toast met kaneelsuiker hahaha
smiddags zijn we naar de wallmart geweest waar ik HALLOWEEN OREO's heb gevonden ORANJE waaah super!
na de wallmart zijn we naar charlotte gereden een plaats in de buurt waar dit weekend rodeo's worden gehouden even op het terrein rond gelopen
waar allemaal dingen verkocht worden savonds zouden we naar de rodeo gaan maar we waren allemaal op de een of andere manier zo moe dat we maar niet gegaan zijn, eigenlijk was ik wel opgelucht want ik was vast gaan huilen als ze met z'n lasso een zielig dier gaan vangen.(mietje...)
slaaplekker guys xxxxxxx
p.s sorry als er taalfouten in de tekst zitten maar ik schrijf mijn blog meestal savonds en dan ben ik te moe om het terug te lezen
09 September 2012 - 10:42
Han:
Ok zal een bus abb. kopen voor je met uitgebreide routebeschrijving
xxxxx pappa -
09 September 2012 - 11:33
Hvan Moererk:
hoi Jes jou uitgebreide verslag gelezen zo zie je maar wat er allemaal ineen week kan gebeuren he.
maar volhouden je leert het wel,wij blijven je met belangstelling volgen.Opa -
09 September 2012 - 14:34
Amber:
aaah jes wat een drama met die bussen en rooster maar komt vast wel goed haha. wel leuk om alles te lezen hoop voor je dat volgende week beter wordt
kusjesss -
09 September 2012 - 21:13
Lisa:
haha schatje, wat een verhaal toch! super leuk dat je je blog zo bijhoud, veel plezier iloveyou xx -
09 September 2012 - 21:47
Louise:
Hè, jammer dat je niet naar de rodeo bent geweest, dat had ik nou nog eens graag willen zien! -
18 September 2012 - 10:40
Oma Van Der Ven:
Hoi Jes,
Leuk je reisverslagen. Hier en daar een beetje stress, maar dat hoort zo, dat is goed voor je thuisgevoel. Ik hoorde dat je geen kaas kon vinden, jammer macaroni met kaas is volgens mij echt hollands. Groetjes en een kusje, oma