first day at school
Blijf op de hoogte en volg Jessica
05 September 2012 | Verenigde Staten, Vermontville
vanochtend ging de wekker weer vroeg we zouden naar school gaan voor het schoolrooster en voor de prikcontrole dus wij om 9 uur aangekomen op school alles geregeld en onze ''lockers'' gechekt mijn rooster had school gemaakt dus nu heb ik de stomste vakken ever dus morgen moet ik die even veranderen. daarna moesten we les gaan volgen O MY GOSH daar was ik niet op voorbereid! meteen kreeg ik allemaal zenuwen.ik dacht dat we die pas morgen hadden maar sandra zei dat het beter was als we het vandaag deden , en ja ze had gelijk maar de lessen waren al 2 uur begonnen ik had op dat uur ''art'' maar die was ook al halverwege, dus moes ik de klas in zo van WAAR IEDEREEN NAAR JE KAN KIJKEN omdat je nieuw bent en alles dat maakte het nog enger gelukkig zat m'n buurjongen ook in die klas dus kon ik even bij zijn matties aanschuiven haha.
was meteen al lastig want ik kan dus echt niet tekenen net zoals m'n ma, ze had me betere genen moeten geven dat ik wat creatiever was want we kunnen beide alleen maar '' huisje boompje '' tekenen.
maargoed na die les overleefd te hebben had ik dus ''band class'' school heeft met dus gewoon in de bandclass gezet om dat ze dachten dat ik een instrument bespeel NEE DAT DOE IK NIET , dat half jaartje gitaar vind ik niet meetellen.. ik probeerde na art mijn bandclass meteen bij de administratie te vervangen maar dat kan pas morgen dus ik moest er wel heen in tussen was mijn luchtime overgegaan dus had niks kunnen eten..
ik ondertussen na een hele zoektocht en vragen eindelijk het klaslokaal gevonden , loop ik naar die leraar toe om te zeggen dat ik niks bespeel ben ik gewoon ergens gaan zitten niksen iedereen speelde een instument dus had geen zin om mee te doen.
op naar mijn 4th hour; us history eindelijk een kleinere klas waarvan je waar je wat meer rust krijgt ,want in amerika zijn ze niet echt bepaald stil tijdens de les, nou op aan ons werk ben ik heel druk bezig met vertalen van de tekst en vragen terwijl andere aan het praten zijn zet de leerares de radio aan, DRAMA kon ik me nog minder concentreren waardoor ik vanmiddag aan het huiswerk zat...
toen kwam de laaste les van de dag ; SCHEIKUNDE vreselijk in nederland snapte ik er al niks van maar hier pff.
aangezien niemand mijn achternaam kan zeggen is mijn bijnaam op school nu'' moooeee'' verder komen ze niet heel leuk ahum...
de leeraren kruipen bijna met hun gezicht in hun laptop om te bekijken hoe ze mijn achternaam gaan uitspreken wel grappig eigenlijk maar vind die bijnaam al 10x niks , sandra noemt me al DD (darling daughter) dus het gaat goed hoor.
school was eindelijk uit om 3 uur naar huis en eten voor mijn leven! ging dood van de honger had al wel de hele dag hoofdpijn door al het engelse gedoe pfhoe.
ja vandaag had ik mijn eerste dipmoment toen ik op school zat dacht ik echt van WAT DOE IK HIER IK PAK HET VLIEGTUIG NAAR HUIS.
ik voelde me best alleen omdat ik nog niet echt hele aardige mensen had ontmoet op een enkeling waar ik mee had gepraat na dan.
maar die dip-momenten zal ik vast wel vaker krijgen daar moet ik overheen komen en het word vast wel anders en leuker! maar het is gewoon eventjes wennen.
al voel ik me hier steeds dikker en dikker worden ,dus morgen word het even kijken wat voor sport ik ga doen anders kom ik als een bigmama thuis dan heb ik mijn weddeschap met mama verloren want als ik terugkom moet ik nog in mijn korte broek van dit jaar passen I HOPE SOOO.
in de avond niet veel gedaan gezellig even met sandra gezeten beneden met snacks jaja, nog meer dikheid.. nu weer in m'n lovely bedje! want om 6 uur moet ik alweer onder de douche staan want om half 8 moeten we naar school
hard times!
xxxxxxxx
p.s als je dit verhaaltje heb gelezen reageer even dan kan ik zien wie zo nu en al mijn blog lezen!
05 September 2012 - 06:39
Linda Van Der Logt-Choufoer:
Hoi Jessica,
Had je blog via via gevonden en wil je even heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel sterkte wensen daar in de US!
Nu het even zo spannend is is een dip-momentje wel normaal hoor :)
Even doorbijten en als je straks je eigen vakken en een leuk clubje hebt.....heb je vast geen dipjes meer!~
Wil je dus vooral succes wensen voor de eerste dagen, en daarna vooral heel veel plezier!!!
Enne...ze hebben ook health food in the US hoor, niet alleen ongezonde toei :))
Misschien dat een beetje zoeken om de weddenschap met je mams niet te verliezen...LOL
Go Jessica!
ik lees je blog haha! -
05 September 2012 - 07:32
Michael:
Ik lees ze allemaal :)
Je vind vast wel snel je plekje op school.
Vast zwaar al die lange dagen met engelse informatie.
Ik wacht alweer op je volgende verslag
Xx Michael -
05 September 2012 - 07:33
Manon:
hi jessica
ik hoop dat je het heel leuk gaat krijgen op school want daaar breng je veel tijjd door
ik had gistere ook tekenles ik kon er ook helemaal niks van
xxxxxxx -
05 September 2012 - 07:38
Annemarie Smeding:
Ik lees je blog!erg leuk -
05 September 2012 - 08:48
Katja:
Hey Jessica,
Erg leuk om je blog bij te houden en te lezen wat je allemaal meemaakt in Amerika. Een dipje af en toe hoort er bij, maar verder hoop ik dat je vooral heel veel plezier gaat maken!! Het zal een hele ervaring worden die je de rest van je leven bijblijft dus GENIET vooral!
Liefs Katja -
05 September 2012 - 12:12
Leo:
iedere dag weer een feestje om met je blog te beginnen!
ook namens the twin, keep up the good work :) and we are looking forward to your next update! -
05 September 2012 - 13:03
Han:
Ik lees iedere dag, ik wil graag lezen hoe jij de kilo's er aan eet hahahaahah -
05 September 2012 - 16:15
H Van Moerkerk:
hoi jes ook wij lezen elke dag jou berichten zeer interressant hopen maar dat je niet te dik word ga maar flink sporten ja dat is amerika zet nm op hoor groeten oma en opa. -
05 September 2012 - 19:27
Sandra Van Eck:
Hoi jessica
Lisa had mij verteld van je blog dus ik heb al een paar keer gekeken wat je allemaal meemaakt. Best spannend allemaal he. Ik hoop dat je gauw went op je school. Ik denk dat lisa je wel mist hoor. Met wie moet ze nu scooter rijden en lekker ijsje eten in hoogland ? Nou veel succes daar.
Gr. Sandra (moeder van lisa) -
05 September 2012 - 19:59
Rutgher Velthuizen:
Hee jes, ik spreek je bijna nooit meer maar alsnog vind ik het echt super leuk om je blog te volgen en te lezen hoe je het daar hebt!
x Rutgher -
05 September 2012 - 21:12
Lisa:
hoi lieve jesssie.
Ondanks dat je nog steeds in ons groepsgesprek zit op whatsapp volg ik trouw je blog! Het is allemaal even wennen en inkomen maar we horen alweer leuke verhalen van je. Sinds je in Amerika bent, ben ik niet meer bij kleine jopie geweest om ijsje te halen... met andere woorden ik mis je wel hoor!
heel erg veel plezier iloveyou xxx -
06 September 2012 - 13:36
Louise:
Het is erg leuk om te lezen hoe je je amerikaanse avontuur beleeft! Natuurlijk is het effe wennen op school, maar dat gaat helemaal goed komen toch?
Groetjess -
06 September 2012 - 22:27
Christel:
Hallo lieverd, ik lees ook mee, ik denk dat het tijd is voor een gezonde hap, van al die grote borden eten zonder groenten krijg je ook een dip, je mist gewoon de Hollandse groente en fruit, kop op straks horen we dat je niet meer naar huis komt om dat het daar veel te leuk is, knuffels en -xxx-jes -
07 September 2012 - 08:18
Nadchesta:
Hee jess, ik lees ook elk verslag van je! Vind het erg knap hoe je je daar zo aanpast, en het komt allemaal goed. Je vind vast snel je plekje en krijg je het vast heel leuk. -
08 September 2012 - 00:15
Hennita:
He meisje, natuurlijk volgen wij je! Leuk om je verhalen te lezen. En wij weten dat je dit kan volhouden, Eomdat je er zolang naar toe heb geleefd. Dikke knuffels van ons XXXXX -
08 September 2012 - 13:17
Mirjam:
Hi there Jesscica!
Sinds gisteren lees ik je blog. Leuk om te lezen hoe het met je gaat.... Hier in Amersfoort is alles goed. Vorige week hebben we een dag voor Frank gezorgd omdat je ouders met Manon een ''oude-auto-dagtrip'' (of zoiets) hadden. De kids natuurlijk helemaal door het dolle heen want die zijn fan van Frank. We zijn het bos in geweest en Frank dook direct het water in. Dus toen kon Eddy helemaal naar huis lopen met een vieze Frank. Storm probeerde steeds paardje te rijden en heeft met ballen geooid. Frank kreeg ze allemaal binnen een paar tellen kapot. Aan het einde van de dag was hij wel een beetje gesloopt. En heel toevallig zijn we gisteren met je paps en mams gaan eten bij Dims in Hooglanderveen. (zie je het voor je: je vader na een paar biertjes op een elektrische fiets? ;) ) Manon heeft direct je oppasbaan overgenomen dus dat kwam goed uit. Natuurlijk hebben we tijdens het eten ook over jou gekletst. Ik hoop van harte dat je een goede tijd hebt met niet al teveel dipjes (al horen die er natuurlijk ook bij). Ik vind je een moedig mens!
Lots of love, Eddy, Floor, Storm en mirjam XXXX